külaline Marge Nelk

Milline maailm saab alguse lapse paberilõikumisest, pildikildude kokku paigutamisest ja kleepimisest?

Kääre ja liimi asendab nüüdsel ajal arvuti ja Photoshop. Oskusi on täiendatud fotograafia ja kunsti alal. Eeskuju ja inspiratsiooni on jaganud Peeter Laurits, Rene Magritte, Dave McKean, Maggie Taylor jt, fantaasiat ärgitanud ja äratundmist pakkunud Mehis Heinsaar, Marko Kompus, Andres Ehin jne.

Algmaterjaliks võetakse omatehtud fotod, vajadusel sekka ka veebiavaruste kilde. Nii on detailhaaval  üles ehitatud fantastiline ja värvirohke filosoofiline muinasjutumaailm, kus piltidesse peidetud kandvad mõtted ja meeleolud.  Hommikusest linnuvidinast sündinud kosilane akna taga, Maa pesupäev, radiaatorimeri…..

Seekordseks fotoklubi külaliseks oli fotokunstnik ja illustraator Marge Nelk. Nii nagu sünnib pilt fototöötlusprogrammis, ikka kiht kihile ja nii kümneid, sadu kordi, areneb edasi ka selle kauni daami maailm, oskused ning püüdlused.  Kollaažidest illustreerimiseni, sealt edasi liikuvate piltideni, miks mitte ka filmideni. Tulevikus terendab oma teksti ja illustratsioonidega raamatu väljaandmine. Võimalusi on piiritult ja maailm on lahti!

Edu sulle, Marge!

Suured tänud jagamast!

Aprillikuu jooksul oli võimalik keskraamatukogu rippsaalis vaadata Marge näitust illustratsioonidest Mehis Heinsaare raamatule "Unistuste tappev kasvamine".

 kajastus Pärnu Postimehes