Lihula Fotopäev

PFK aktiivsemad kogunesid nagu sügisesed kured ja seadsid nokad Lihula poole.

foto Silvia Saard

foto Henn Soodla

foto Henn Soodla

foto Aiki Järviste

Koos asusid teele Henn, Silvia, Aiki, Margit ja taevasinine Ford Focus. Vahepeatuse ajal katsetati bussipeatuse rahvaseeliku triipudega Silvia uut lainurk-objektiivi. Panga tamme tervitavast seltskonnast tuhises mööda Valdur. Lihulas, Matsalu Filmifestivali fotopäeval saime kõik kokku. Ülo ja Urmas olid juba ees aktiivselt osalemas.

Koos kuulasime Tartese ja Aderi raamatu sünnilugu, heitsime pilgu fotonäitustele, puhusime juttu hulga tuttavatega. Valdur vaimustus uuest ja isemõtlevast välgust. Vanameister Ülo tegi Silviale kiirkorras fotoalase intensiivkursuse. Lauluväljakul toimus pisike piknik koos vestlusringiga. 

Kuna Henn Lihulasse oma pildinäitusega ei mahtunud, kasutasime Nedremaa puisniidu küüni pidulikuks fotonäituse avamiseks. Seekord oli ka külalisi, kes hoolega kõik pildid üle vaatasid. Karud ja öökull olid alles. Hennu jutu järgi pidi käänaku taga ka kuradike valvama. Seltskond vajus metsa alla kuradit taga ajama aga lootusetu vaev – ainult paar puravikku jäi võrku kinni. Need pani Silvia hiljem pannile. Selle, mis fotoaparaati kinni jäi, vaatas igaüks hiljem kodus järgi. Oli kuidas nende piltidega oli, aga hää tunne kolamisest jäi ikka.

Tagasiteel põikasime ka Valgeranda, imetlesime tormivahuseid laineid ja trehvasime Reinuga. Reinu pool saime veelgi juttu puhuda ja reisupilte vaadata.