Mõisaküla, Karksi-Nuia, Abja, Õisu

Henn saabus punkt kell 8 Vee tänavale, laadis autosse Vaike ja Silvia, ja sõit läks Kilingi-Nõmme suunas.

foto Vaike Vaga

foto Margit Jaanson

foto Margit Jaanson

foto Margit Jaanson

foto Margit Jaanson

foto Silvia Saard

foto Silvia Saard

foto Vaike Vaga

foto Vaike Vaga

foto Vaike Vaga

Teel vahtisime paremale ja vasemale suure igatsusega näha mõnd uhket sookurepunti või kasvõi tillukest rebastki, aga miskit ei toimunud....
Margiti juures autost välja astudes tervitas meid suur lõhutud puude kuhi, mis ootas riita ladumist. Meie otsustasime siiski Mõisakülla minna, mis oli küll väga tark tegu... Enne seda võtsime  Allikamäe allikast noorendavat vett ja vabanesime vanast veest. 
Mõisakülas uppusid Vaike ja Margit  mahajäetud külatänavate kõrgesse niitmata rohtu. Silvia ja Henn vahtisid filosoofiliselt raudteerööpaid kuni aeg meid tagant sundima hakkas. Kell 12 pidime olema Karksi-Nuia kultuurimajas – saime veel sealselt töötajalt hea kellatundmise eest kiita. Vaatasime üle uhked ruumid koos meie näitusega ja veel rohkemgi. Lahkudes imetlesime kohalikku kuppelmaastikku ning käänulist teed, sattusime Abja aida või viinaköögi varemetele ja munakivi teele (jaitsekammennaja doroga). Varemed sisaldasid kohutavalt nõgeseid, vapper Silvia sammus ees ja trampis teistele teed ette. Oh seal oli küll põnev valgus ja aja purustav jõud! Kui pildid purgis, läks sõit edasi Karksi linnuse juurde, kus me peale kaameratööd katsime oma traditsioonilise kohvilaua. Kirikutorn oli juba ennem viltu, meie seda viltuseks ei lükanud ega pildistanud. Lõpetuseks külastasime Õisu mõisa, kus perenaine jõudis meile isegi pisut maja tutvustada.
Oli see alles päev täis askeldusi ja lõbusat tegevust! Küll me oleme tänulikud ja õnnelikud Henn Soodla  ja tema sinise Fookuse üle!!!! Suur aitähh!