Nicola Bertellotti “Hüljatud ilu“ Pärnu Muuseumis.

Esmakordselt on Eesti publikul võimalus saada osa Itaalia fotograaf Nicola Bertellotti töödest näitusel “Hüljatud ilu“ Pärnu Muuseumis.

 

Pärnu Fotoklubi käis koos näitust vaatamas ja muljeid vahetamas. Giid Aleksandra Ehte rääkis lisaks näituse koostamise protsessist ja taustast, miks antud näitus oli valitud.

 

Pärnu Muuseum tutvustab näitust järgmiselt:

Kunstnik uurib läbi oma kaamerasilma kõdunemise ja lagunemise esteetikat, mahajäetud ja unustatud kohtade ilu ning lõpu fenomeni. Näitusel on väljas fotod arhitektuuripärlitest, mis on tänaseks mahajäetud, lagunenud ja unustatud. Pildile püütud hoonetes on inimtegevus peatunud, seal ei kuule laste rõõmsat kilkamist, inimeste jutte ega vaimulike palvet, need on inimtekkelised objektid, kuhu inimese jalg enam ei astu ja kus loodus nüüd taas võimust võtab.

Kui üks näituse osa ülistab hüljatud hoonete ning interjööride ilu, siis selle näituse teine pool on pühendatud uue elu tekkimisele. Puidust terraariumimajades elavad ämblikud, kes on peamised elanikud hüljatud hoonetes ning sümboliseerivad uut algust pärast inimese lahkumist.

 

 

foto Vaike Vaga

foto Silvia Saard

foto Silvia Saard

foto Silvia Saard