Seeniorite uhhaa

Jagame tee ja uhhaa valmistamise õpetust:

foto Silvia Saard

foto Silvia Saard: esimene kala pääseb

foto Ülo Soomets

foto Ülo Soomets

foto Silvia Saard

foto Silvia Saard

foto Ülo Soomets

foto Henn Soodla

foto Henn Soodla

foto Henn Soodla

Leia sobiv koht. Parim on lõkkekohaga püstkoda. Varu kolm tuletikku. Tarvita üks lõkke süütamiseks (ülejäänud jäta järgmiste retkede jaoks). Too pajaga jõest vett ja pane tule kohale. Korja vaarikavarsi ja jaota plekk-kruusidesse. Vala peale keema tõusnud vesi. Jäta tee tõmbama ja jätka uhhaaga. 

Esimene kala – roosärg – lase vette tagasi. Teine konksunuusutaja (ahven) pista potti. Enne ikka puhasta ka. Lisa soola, loorberit, pipart, sibulat, kartulit ja porgandit. Kui väga tahad, siis mõni hernes lisaks, supp saab tihedam.  

Noorusele ilmselt  ellujäämiskursusena näiv, kuid meie lustlikule kambale lihtsalt üks mõnus äraolemine!

Ja kõige selle juurde kuulub töö pildiaparaadiga nii tegevuspaigas kui ka ümbruses.

Kogemused saadi seeniorite (Henn, Ülo, Silvia) väljasõidult Tori valda, Päästla küla Vanksi kärestikule. Tee peale jäi ka Sindi pais, mis hetkel lammutamisel.