Tolkuse võrgus

Rappa tuleb minna vara! Väga vara! Eriti veel siis kui ilmateates on öeldud, et hommikul on fotograafide rõõmuks udu valla päästetud.

foto Vaike Vaga

foto Aiki Järviste

foto Aiki Järviste

foto Vaike Vaga

foto Vaike Vaga

foto Aiki Järviste

foto Aiki Järviste

foto Vaike Vaga

foto Kaupo Järviste


Meie jäime nati hiljaks. Vaatetornist paistis Tolkuse raba veel uduvaibaga kaetuna, kuid kohale jõudes kerkis udu järjest kõrgemale ning hajus….jättes endast maha müriaadi kastepiiskades valendavaid ämblikuvõrke. Sellist võrkude paraadi polegi lihtne fotole saada, vähemalt mitte nii nagu silmale ja meeltele mõjus. Aga muidugi me üritasime ja olime pildijahist vaimustuses.
Pikniku pidasime ikka tavapäraselt luitemägedel, kuigi tavapärase kukeseene otsingu tulemuseks oli ainult üks seen ja seegi ainult vana tohletanud pilvik. Küpsetised ja kohv maitses ikka sama hästi nagu alati.
Kuna kodu kutse veel kuigi tugev polnud, põikasime ka Pikla randa ja vaatetorni, üritasime fotoklubisse värvata orbiidil olevat ornitoloogiahuvilist, kiikasime veiseid ja hobuseid, haigruid ja luiki. Tahkuranna ja sealsete inimtegevuse jälgede jaoks jäi ka pisut aega ja energiat üle.
Eks järgmine kord järgmine retk!