Valdur Maibachi fotonäitus Etioopiast

Valdur Maibachi fotonäitus Etioopia reisil nähtust on vaatamiseks Pärnu Keskraamatukogu trepigaleriis 14.juunist kuni 20.juulini 2014 a.

Valdur ja Piret Etioopias

  Meil tekkis soov külastada sellist piirkonda, kus  elukeskkonda  on tsivilisatsioon veel suhteliselt vähe mõjutanud. Nii saigi ette võetud reis Etioopiasse. Põnev on Etioopia just kultuurikontrastide poolest.   Riigis on kasutusel 84 keelt ja 200 dialekti ja eriti kirju on see pilt  riigi edelaosas, kus  meiegi käisime. 

 Erinevad hõimud elavad oma karja kasvatades täpselt samamoodi kui 1 000 või 10 000 aastat tagasi. Seal tundus, et oled ajas tagasi rännanud. Puudub tsivilisatsioonile omane- elekter, sidevahendid, arvutid, autod, poed, pangad, eluasemeks on savist või okstest onnid, ei käi nad tööl ega koolis, jne.  Kõik vajaminev valmistatakse ise. Ainus nüüdisaegne ese, mida pea kõik hõimud meelsasti kasutavad  on kollane plastmassist kanister. Seda kasutatakse kilomeetrite ja kilomeetrite kauguselt puhta vee toomiseks. 

  Selle 2 nädala jooksul, mis me  veetsime Etioopia hõimude juures, olime ära lõigatud tervest maailmast. Lähim tsiviliseeritud asula asus 1000 km kaugusel. Meiega olid kohalik giid, autojuht ja kokk, kes tegi kaasavõetud toiduainetest lõkkel süüa.  Kuna vett on riigis äärmiselt vähe, saime pesta haruharva, olime tolmused ja mustad.  Aga muljed on  vapustavad!

                      Valdur ja Piret  Maibach